4.12.13

Весела Табакова и клубът на позитивните сърца

Фото: "Политика"
Dear Весела,

Съжалявам, пак не успяхме да се видим поне за малко.  Току що научих от Милена, че отново пътувате, и отново за хубаво място, но вече за дълго. Завинаги. Непременно ще се видим отново, макар да не зная точно кога и как. Със сигурност пак ще бъде купон.

И пак ще говорим за невеселите и неизчерпаеми проблеми в медиите, за липсата на независима журналистика, за нетолерантността и омразата, за забраната на пушенето и забравата на доброто. Но ще завършим на позитивна вълна: с победите ни като хора и граждани над лепкавостта и посредствеността, със силата на положителното мислене и безценното качество да виждаме хубавото там, където останалите отдавна са стиснали очи и юмруци. Вие ги умеете тези позитивни неща, излъчвате ги - като преподавател във Факултета, като колега в изследванията на медиите и околната среда, като фантастичен научен ръководител и като дългогодишен soul-mate - както и да се превежда това от английски.

Търсих Ви през последните месеци за да Ви предам подаръка - стихосбирката на Leonard Cohen. Надявам се да не Ви липсва по пътя, но съм сигурен, че там, където отивате звучи само хубава музика и ще има много любов. Рано или късно ще прочетем тези строфи заедно,  пак на чаша натурален сок и шоколадови бонбони. А дотогава продължаваме да действаме, както се разбрахме последния път. Сега вече клубът за позитивно мислене и действие вече спокойно може да бъде наречен на Ваше име, ще помагате дистанционно, с дух и идеи.
Благодаря за хубавото пожелание, ще се постарая да го изпълня. Пътувайте в мир. С обич.

Павел П





On 3.11.2012 г. 14:52 ч., Vesela Tabakova wrote:
Павел, честита славна годишнина. Бъдете винаги късметлия за Ваша радост и за радост на всички около Вас.

1 коментар:

  1. Привет, Весела накъде пътувате сега...?

    Ваш предан ученик,

    Максим Бехар

    ОтговорИзтриване